office@stroytehnadzor.com.ua stroytehnadzor.ua@gmail.com
Форум

Штрафи. При перевірці об'єкту ДАБІ штрафує ТН, на скільки суттєвими є стягнення?

Петро :
При перевірці інспекторами ДАБІ виявлено невідповідність, а саме:
В робочій документації стадії "Р" видане рішення, яке дещо суперечить стадії "П", при чому ця невідповідність не стосувалась змін основних конструктивних рішень (фундаменти, стіни, перекриття/покриття, огороджуючі конструкції, покрівля, тощо) та не шкодила несучій здатності/спроможності будівлі, але ця зміна потягнула за собою збільшення загальної площі, яка була зазначена в ТЕПах, десь приблизно на 1% від загальної площі 7800м2.

Так от, інспектор штрафує ТН в відповідності до Закону України, статті 96-1 (Порушення законодавства під час планування і забудови територій), як на особу, яка здійснює технічний нагляд, від чотирьохсот до п'ятисот неоподатковуваних
мінімумів доходів громадян (6800грн.- 8500грн.).
Я вважаю що це помилкове рішення ДАБІ і інспектор за таке порушення мав би виписувати штраф відповідно до Статті 96 (Порушення вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил під час будівництва) як на посадових осіб - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це від 850 до 1700 грн.
Чекаю на коментарі. Розібравшись в даному питанні, воно нам повинно допомогти в майбутньому.
0
0
21 июл 2015 17:02
Ответить Цитировать
Владимир :
Хорошая тема, важная, актуальная всегда.
Надо четко понимать и разделять понятия на "порушення" и "зауваження".

В таком случае, в первую очередь, достаться должно проектировщику, потом всем причастным.
Изменилась квадратура, изменения по квадратуре не внесены в "Р", изменения не были утверждены, корректирующей Декларации по всей видимости подано не было. От квадратуры зависит цепочка - оценка стоимости - сумма процента налога.
Предварительно! склоняюсь, что инспектор прав.
В Законе №4220-VI четко прописано за что штрафуют, кого и на сколько. Позже копну глубже, самому интересно.
Плюс надо поднять Регламент выдачи Градостроительных условий(Містобудівних умов та обмежень).
Квадратура подвязывается под сети, школы, садики, дороги и прочее.

Закон как дышло...
Надо разбираться и иметь талант читать и понимать Законы.
0
0
08 окт 2015 22:11
Ответить Цитировать
Петро :
Тема піднята не для того що б розібратися хто правий, а хто ні, внесені зміни в робочу документацію чи ні, ну і так далі..., бо так ми зайдемо в глухий кут.
Я говорю про рівень штрафів/стягнень в конкретному випадку, адже факт порушення є, він виявлений і вже нікуди не дінешся, а на скільки страждає технагляд - тут "делема", і вже не важливо саме коріння порушення проекту і чому так сталось.
В Законі 4220 прописано "чітко"?, але далеко "не чітко"!!!, адже на сьогоднішній день є не зрозумілим тільки одне: чому в усіх випадках, що найменше про які я знаю, технаглядів штрафують по статті 96-1 (6800грн.- 8500грн.)?
Якщо відомо про інші стягнення - повідомте, буде цікаво дізнатись, на яку суму і за що.
Дякую.
0
0
15 окт 2015 08:25
Ответить Цитировать
Владимир :
У меня на бюджетном объекте проводится проверка КРУ.
На актах выполненных работ формы КБ2в инспектор требует подпись и печать технадзора на основании "Бюджетного кодекса".
На актах есть подпись и печать Генподрядчика и Заказчика.
Объясняю инспектору, что я, как технадзор работаю на основании Закона про "Архитектурную деятельность" и ДБНов, а не Бюджетного кодекса, я обязан проверить объемы, и могу подписывать, могу не подписывать акты, обязательной графы для моей подписи не предусмотрено. Вроде притензий к технадзору больше нет.
Говорит, что это грубое нарушение процедуры. Собирается накладывать штраф на Заказчика.
Рассудите.
0
0
05 апр 2016 10:51
Ответить Цитировать
Петро :
Володимире, вітаю.
Що найменше, я Вам зараз не заздрю, але все налагодиться.
Я глибоко не копав, але Ви все вірно сказали і КРУшники помиляються. 
Тут в чому питання, вони ж штрафують не Вас, а Замовника, а у Замовника напевно є юристи і т.д.
Розсудити Вас ніхто не зможе в даному випадку, тільки наше "чудове" законодавство, адже якщо КРУ накладає штраф - то далі Замовник або платить, або йде до суду!!!
У мене була подібна ситуація на НСК, але у нас працювали (в прямому сенсі слова) юристи, тому до технагляду тоді питань не було саме з цього приводу, але маленька поправка - технагляд в відповідності до посадових інструкцій візував акти, на предмет відповідності та підтвердження обсягів робіт.

А ще. Я знаю що Ви завжди копаєте глибоко.
Ви ТОЙ бюджетний кодекс дивилися? і чи може Вам показували представники КРУ?, що там є такий як технагляд? і написано що він там має робити!?! 
Дуже сумніваюся. Але якщо є - то не занння законів не звільняє нас від відповідальності, а якщо немає - то в чому Ви винні не відомо і винним вважати себе Ви не маєте жодних, а ні підстав, а ні навіть морального права!
Успіху.
0
0
05 апр 2016 11:19
Ответить Цитировать
Владимир :
Доброго, Петро!
Бюджетное законодательство - муть еще та... все больше проникаюсь симпатией к безналоговым странам, у которых в разы проще законодательство.
На сколько хватило моей усидчивости и внимательности, прочел Бюджетный кодекс, в нем присутствуют ссылки на Законы, по ним не копал. Ни чего подобного, что указывало бы на обязательность подписания Актов выполненных работ по форме КБ-2в технадзором Заказчика не нашел.
Программа АВК выдает бланки без графы для подриси технадзора
Логика проста, проверил, согласен-подпиши, не согласен-не подписывай, но зачем подписывать, если нормы закона нет и этого с тебя не требуют?
Казначейство одно время требовало, потом перестало. Пытался раньше найти на основании чего они требовали визу и печать технадзорана актах КБ-2в, не нашел. Вопрос открытый.

Порядок проведения технического надзора устанавливается Кабинетом Министров Украины. В ПКМ №903 ни чего подобного не прописано.
Если подписываю акты выполненных работ, то пишу "обсяги та вартість робіт підтверджую". Часто Заказчики сами визируют акты выполненных работ без технадзора. Своей "провини" тут не вижу, как и законодательства в данном случае.
Инспектор выдаст акт проверки, будем посмотреть. Заказчик сказал, что инспектор буром пер, потом "дал заднюю" по этому вопросу, сам засомневался. Видно раз приехал на объет с проверкой, то должен заработать, иначе приехал в холостую...
0
0
05 апр 2016 16:10
Ответить Цитировать