Один из моих Заказчиком постфактум после отработанного периода предложил получить 1/4 от оговоренного.
Мол ему технадзор вообще не нужен, только формально в разрешении.
Был послан со всеми последствиями для обоих.
Вітаю усіх.
ось це повний "беспредел", так напевно навіть бандюки не поступають
не знаю, не впевнени, але постфактум - це називається кидалово, інакшого слова не підберу
Бачу наступні кроки щодо реалізації даної ситуації якщо не на користь Технагляду, то на шкоду Замовнику
Крок перший - зустріч із Замовником (проведення переговорів).
На цій зустріч Технагляд каже Замовнику, так мол і так, давай дружити, ти мені гроші за все що я виконав, а також давай домовлятися на майбутеє, скільки і за що, раз тобі технагляд треба був тільки для отримання Дозволу. І треба не забувати що технагляд ще треба буде і при здачі об'єкту, а до того ще й перевірки можуть бути і відповідно накладено штрафи на Технагляда (всі знаємо що і до стовпа доколупатися можна). А чому технагляд має бути Цапом Відбувайлом????
Результат кроку першого в трьох варіантах (четвертий так собі):
1-й - про все домовилися, Замовник повернув кошти, буде оплачувати до завершення будівництва все про що домовилися, тощо
2-й - не домовилися і ситуація аж ніяк не влаштовує Технагляда, тоді технагляд пропонує припинити дію договору (розірвати відносини) - і це я б сказав було б ідеально (чомусь так відчуваю).
3-й - Замовник не погоджується ні на один з зазначених вище варіантів, а тому тоді Технагляд каже Замовнику що він переходить до наступних дій (описує крок другий)
4-й - після озвучування дій кроку другого - Замовник може змінити свою думку і на щось погодитись, а може і не змінити, тоді точно крок другий
Крок другий - письмове повідомлення.
За результатами проведеної зустрічі Тезнагляд надсилає офіційне повідомлення до ДАБІ (а ДАБІ ще має повноваження, та й матиме в подальшому досить тривалий час, питання в якому значущому статусі), а копію Замонику (цьому треба надіслати усіма можливими способами, e-mail, пошта, кур'єрська служба, тощо) про те що з дня цього повідомлення, в зв'язку з відмовою Замоника оплачувати кошти та небажанням продовжувати співпрацю, про що було проведено ділові переговори, Технагляд знімає з себе відповідальність за контроль на підконтрольному йому об'єкті такому-то по Дозволу номер такий-то, ну і так далі (зазначивши усі можливі регалії) та просить ДАБІ анулювати дію Дозволу, ну чи правильніше буде сказати вилучити його із Дозволу як відповідального за ведення технічного тагліду.
Всьо, крапка, дякую за увагу.
Як результат і щонайменше відповідальність за об'єкт в такому випадку з Технагляда знімається.
Я б сказав би що ще треба було б попросити юридичної підтримки у ГІТН щодо даної ситуації, щодо розірвання договору (це про варіант 2-й кроку першого) та/чи відповідно допомоги в зверненні до ДАБІ (це між першим та другим кроком), але чомусь думаю що там "глухий номер", але можу і помилятися, тому звернення до ГІТН має місце (ну хоча б спробувати).
В даній ситуації треба розуміти усі ризики, хто є хто, хто на що здатний, у чого які можливості, ну і таке іншу.
Усім гарних проектів.
На все добре.