А що означає 3-я категорія складності?
Це може бути і 1000м2, а може і 8000м2
Коли розпочато будівництво і під який документ? (на скільки я можу зрозуміти, якщо мова йде про 3-ю категорію, то це не що інше як декларація, а відповідно це сталося не раніше квітня 2011р.)
Виходячи із цього виникає дуже багато питань:
1. Все таки, яким числом видана декларація? Чи Ви наполягаєте що це Дозвіл!!! називаючи його "разрешением на строительство"?
Але я чомусь впевнений що у Вас декларація, адже ми говоримо про категорію складності будівництва, а раніше такого не було, при отриманні дозволів. Чи я помиляюсь?
Так от:
2. Хто (ГІП чи ГАП) зазначений в ній, чи обидва? Там би мав бути уже зазначений їх кваліфікаційний сертифікат, бо без цього не видавали декларації.
3. Якщо документація 2008р. - то станом на 2011 рік, дуже багато нормативів у нас змінилось, саме з появою таких як: "Закон про врегулювання містобудівної діяльності", який в свою чергу відмінив "Правила забудови міста Києва"; зміни, що ввійшли в "Закон про архітектурну діяльність"; поява ДБН А.3.1-5-2009 (замість 96 року), постанови і таке інше. І як наслідок усього - вимога до наявності кваліфікаційних сертифікатів проектувальників.
4. А договір про авторський нагляд заключений був з ким?
5. А якщо проектувальника немає - то напевно фірма або обанкротилась, чи перейшла в інші руки, хто правонаступник?
6. І як наслідок логічне питання: Якщо ж все таки раніше був Дозвіл, а зараз тоді що, якщо об'єкт передається іншому Замовнику?, і що з термінами по Дозволу, адже вони мали бути чітко фіксовані, а зарах як?
Також звертайте на коментарі вище в цій же темі і не нехтуйте ДСТУ, що вийшов цього літа!
Віталіє, знайшовши відповіді на ці запитання - ви зможете зрозуміти, чи потрібно Вам знати та розуміти що має бути зараз з авторським наглядом і хто та й як його має наймати, адже це на пряму відповідальність Замовника і про договірні умови Замовника з іншими організаціями Ви не зобов'язані знати!
Але якщо вже говорити відверто, то авторські права на проект мали б перейти Замовнику, в відповідності до договору на виконання проектних робіт, а Замовник уже що хоче, з ними, те й робить!
ВИСНОВОК: У вас має бути копія наказу на авторський нагляд і все - крапка, далі журнал, контроль, тощо!
Десь так, це якщо Ви технагляд, а якщо Ви керівник проекту - то мені здається що направлення вирішення питання саме таке, як я визначив даним повідомленням, бо в свою чергу з даним питанням стикнувся сам!