зверніть увагу
завдання і обовязки консультантів з різною категорією - не однакові....
Мої вітання.
Так, погоджуюсь, дибільний додаток 1, щонайменше зараз ну зовсім незрозумілий.
Хочу зауважити, коротко.
- ну аби не повторюватися - прошу, якщо не перечитати, то хоч переглянути мій пост від 19 березня 2020
- окрім усього я там зазначив про те що "в найближчому майбутньому така позиція буде востребувана в компаніях з іноземними інвестиціями", бо саме звідти нам принесли цього консультанта
- от наприклад зараз я виконую цю функцію на своєму робочому місці ну напевно на __[
величину визначити важко]__% (ну якось +/-, може менше, а може більше), але що б її отримати в іншій компанії із офіційним статусом КОНСУЛЬТАНТА, я розумію скільки треба вкинути і через що пройти. Тому сьогодні консультант мені не світить, а хто цим переймається - це той хто бачить в тому перспективу, має на це час, має трошки зайвих грошей і, що важливо, сидить біля кормушки, бо потім отримати цю посаду треба, навіщо ж все це
- і останнє що хочу сказати.
Колеги, який нафіг консультант, про яку якість та відповідальність ми говоримо, сьогодні:
... проектувальник свою частину проекту не може нормально виконати, проектанти нормальні - одиниці, та й ті вже пішли в експертизи, а ті хто творить твори - ну вже таке витворяє, а консультатн має знати усі розділи проекту;
... сьогодні технагляти нормальні перевелись (вибачте якщо когось образив), ну якщо не перевелись - то скоро переведуться, бо якщо ще не затисли з усіх боків своїми вимогами, то успішно це потихенько роблять і фахівці просто пішли трошки в інше русло, стали керівниками проектів, попереходили в експлуатацію, хтось перейшов до підрядних організацій, ну і так далі;
... ті консультанти що матимуть сертифікати консультатна, мають бути аксакалами своєї справи, от і стане питання чи будуть ті "аксакали" бігати по поверхах, ганяти підрядників, приймати армування, опалубку в будь який час доби та року, вести виконавчу, контролювати обсяги, журнали,
ну і т.д. і т.п. В той же час ім треба буде перевірити проектну документацію, знайти відхилення, устаканити з авторським наглядом, внести зміни, замінити проект у всіх у кого він є,
ну і т.д. і т.п. Далі ще консільтатну треба вибрати обладнання від Замоника, меблі, ручки до них, та й не тільки до меблів, провести тендери, перевірити кошториси, виконати координацію усіх, не промахнутися з бюджетом,
ну і т.д. і т.п. Натомість ще цьому консультанту треба знати нормативну та законодавчу базу, розумітися з зовнішніми погоджувальними структурами, не говорячи про контролюючі, вести як містобудівну, проектну, так і будівельну документацію,
ну і т.д. і т.п. А ще на нього має бути навішане все що буде пов'язане з зовнішніми мережами, постачальниками,
ну і т.д. і т.п.
А чи не забагато на одного КОНСУЛЬТАНТА цього всього, в тому числі
"ну і т.д. і т.п."?
Я думаю що багато чого можна сюди ще додати та вписати, але виходить що треба розуміти, А ХТО Ж ТО ТАКИЙ ТОЙ КОНСУЛЬТАНТ, що він вміє, що може, як це буде все робитися, і знову ж таки
і т.д. і т.п.
Та здохне він якщо все виконувати належно, або візьме гроші, а
замовник що матиме - то матиме і тільки тому що той іноземний інвестор скаже що такий консультатн конче необхідний!!!
А треба воно нам?
Питання риторичне.
Дякую усім що дочитали до кінця!
Карочє
Бажаю усім успіхів.
Гарних проектів.
На все добре.