Подскажите пожалуйста, кто сталкивался с тем, что на объектах системы газоснабжения у ТН в обязательном порядке должно быть удостоверение после прохождения курсов
Какие еще удостоверения нужны для ТН и для каких работ? Интересует в частности общестроительные работы.
Доброго дня.
Може трохи з запізненням, але хочу прокоментувати.
По першій частині (що стосується систем газопостачання). Як правило, газовщики за 2-3 тис.грн. (за окремим договором із Замовником) дають свого ТН (який має усі необхідні папірці та посвідчення) і усі питання знімають при прийманні систем газопостачання чи то котелень.
По другій частині (що стосується загальнобудівельних). Ви можете отримати хоч усі корочки (за посиланням), але за більш ніж 10 років досвіду в технічному нагляді, я ще жодного разу не зустрічав такого, що б якісь посвідчення вимагались від ТН (виняток - це внутрішні розпорядження по компанії Замовнику) при перевірці об'єкту будівництва будь-якими інспекціями. Так, я не говорю зараз про якісь надскладні об'єкти (атомні станції, гідроелектростанції, чи щось накштал того), бо там є своя специфіка і відповідно ТН потрібен з певними знаннями, а може і посвідченнями.
Тому я вважаю, що будь які корочки, окрім газового господарства - то є суто власне бажання, чи то забаганка Замовника.
Ви краще скажіть, а хто що вимагає від Вас? - тоді легше буде вести діалог.