Доброго дня усім!!!
Цікаве питання не тім чи має бути технічний нагляд при тих чи інших роботах, питання в тім хто питає і чи знає (той хто запитує) хоч якісь закони.
Перша відповідь на подібне має бути така: - При даному виді робіт технічних нагляд не потребується!
Очікуємо повторно від КМДА: - а чому?
Відповідь: - а тому що ніде в законодавстві не кажеться що треба.
Питання далі: - а ми думаємо що треба!
А ви в відповідь: - а де це написано, бо думати мало.
- А вони про постанову 466
- А ви про поточний ремон, дефектний акт і що таке там не передбачено
- А вони кажуть що все одно треба
- А ви починаєте щось заповнювати (із постанови 466 берете перший подібний бланк заяви і ...)
і тут вилазять всілякі боки, бо при заповнення починає чогось не вистачати, ну по типу: Проекту, ну чи розрахунку класу наслідків, Містобудівних умов і обмежень, потім ТУ, а далі питання Авторського нагляду, ну і відповідно Технічний нагляд, але то все для нового будівництва, реконструкції, капітального ремонту і все!!!
Поточний ремонт - то не той кампот і про нього трошки пишеться тут
https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v-401509-03/ed20030430/find?text=%CF%EE%F2%EE%F7%ED%E8%E9+%F0%E5%EC%EE%ED%F2
Ну от приблизно так.
Особиста позиція моя: для того що б сказати комусь про щось, точніше довести правоту чи зворотнє - обов'язково треба знати: що робиться - які види робіт; сума; норми та правила; мати фахового кошторисника, тощо, а вже потім робити висновки.
Юрію, якщо коротко - нормативів які пояснюють необхідність технічного нагляду на поточний ремон (саме в формулюванні "Поточний ремонт") напевно Ви не знайдете, що найменше я про такі не знаю.
Колеги, якщо я не правий - поправте будь ласка та просто скиньте ссилку на норматив і хоча б номер пункту, ну чи що там.