office@stroytehnadzor.com.ua stroytehnadzor.ua@gmail.com
Форум

Журнал технадзора

Владимир :
Некоторые Заказчики по аналогии с Журналом авторского надзора, который ведется на объекте в обязательном порядке, требуют от технадзора Журнал технического надзора. Лично я такого документа не знаю. Журнал технадзора есть в Республике Беларусь, РФ, но в Украине увы отсутствует. Для себя и для строителей веду тетрадочку "Посещений и замечаний".

Если кто знает какую информацию о существовании Журнала технического надзора в Украине, дайте знать. Спасибо.
2
0
29 июл 2015 22:05
Ответить Цитировать
Петро :
Вітаю усіх.
Так, Володимире, такого журналу не було, не має і скоріш за все не буде, що найменше це моє особисте переконання.
Чому?
Уявимо собі що технагляд фіксує власне виконання робіт (куди ходив, що робив і що підписував, які надавав зауваження, робота з авторським наглядом, контроль якості матеріалів і т.і. та т.п. ...), а це як правило суцільні зауваження до виконаних робіт. У мене був доволі таки не простий досвід створення журналу, точніше сказати журналів для технічного нагляду і будьте впевнені, такі форми мали б місце і були б корисними для самого технагляду (такі напрацювання є і як є бажання - можу надіслати), а для Замовника (він там нічого особливо то і не побачить бо не буде вичитувати, але зможе хоч якось проконтролювати виконання функцій технагляду).
А от для ДАБІ - такі журнали, то це було б клондайком (тут треба читати клондайк, як "багате джерело якогось ресурсу").
Тут питання, а чи потрібен такий журнал самій ДАБІ?, - та з тих же причин НІ !!!
Десь так!
4
0
26 авг 2015 08:26
Ответить Цитировать
Владимир :
Петро, приветствую Вас! Спасибо за комментарий!

Интересные и полезные наработки непосредственно для любого технадзора и для меня лично, будут полезны, пересылайте. Изучу, возьму на заметку. Возможно, с вашего разрешения, прикрутим на сайте или на форуме. Будет что людям предложить и выложить для общего пользования. Тогда мы с Вашими наработками пойдем впереди Гильдии технадзоров и МінРегіонБуда, и станем законодателями моды. Шучу, конечно, но есть выражение “Шо занадто, то не здраво”, поэтому придерживаюсь этого принципа и потихоньку делаю свою работу. У себя на сайте я абсолютно бесплатно, как волонтер, выкладываю официальные и неофициальные формы бланков, которые наработал, лишнее, такое как “Журнал технадзора” подпишу как “неофициальная форма”. Он или тетрадочка на объекте(вымышленный журнал технадзора) дисциплинирует и технадзора и строителя, и положительно отражается на качестве работ, повышает культуру ведения исполнительной документации строителями и технадзорами.

С точки зрения Заказчика, то – это вещь полезная, успокаивает, налаживает связь для любого представителя Службы Заказчика с технадзором. Заказчик получает ощущение, что он все держит под контролем и видит работу технадзора, который, так сказать, оставляет след еще и в журнале технадзора, т.е. видно посещения объекта технадзором, был, проверил, оставил запись, значит работает (примерно как запись инженера по охране труда, не написал, значит не был на объекте или вступил в сговор со строителями).

Да, с точки зрения Инспекции и других контролирующих органов, то – это пособие для инспекторов, где черным по белому написано, за что и кого штрафовать. Инспектора внушают технадзорам, что мы (технадзоры) их помощники, хотя таковыми не являемся.

Но плюсов в журнале технадзора вижу больше чем минусов. В будущем он имеет право на жизнь.

На форуме созрела необходимость в возможности прикрепления файлов или картинок, поэтому подумаю над этим, чтоб добавить форуму большую функциональность.
5
0
26 авг 2015 14:37
Ответить Цитировать
Владимир :
Вітаю усіх.
Так, Володимире, такого журналу не було, не має і скоріш за все не буде, що найменше це моє особисте переконання.
Чому?
Уявимо собі що технагляд фіксує власне виконання робіт (куди ходив, що робив і що підписував, які надавав зауваження, робота з авторським наглядом, контроль якості матеріалів і т.і. та т.п. ...), а це як правило суцільні зауваження до виконаних робіт. У мене був доволі таки не простий досвід створення журналу, точніше сказати журналів для технічного нагляду і будьте впевнені, такі форми мали б місце і були б корисними для самого технагляду (такі напрацювання є і як є бажання - можу надіслати), а для Замовника (він там нічого особливо то і не побачить бо не буде вичитувати, але зможе хоч якось проконтролювати виконання функцій технагляду).
А от для ДАБІ - такі журнали, то це було б клондайком (тут треба читати клондайк, як "багате джерело якогось ресурсу").
Тут питання, а чи потрібен такий журнал самій ДАБІ?, - та з тих же причин НІ !!!
Десь так!

Доброго дня, Петро!
Я в свою чергу зоконодавчої норми с формою бланків не бачив, але Замовник мені привіз щось - "Журнал технічного нагляду за будівництвом".
Чим відверто мені здивував.
Мабуть "ГІЛЬДІЯ" розробіла?.., бо до цього 31.01.2017р. дня мені була ця форма ні відома.
Та адреса сайту у реквізитах друкаря якось сімволична з усім, що в нас робиться.

0
0
01 фев 2017 00:21
Ответить Цитировать
Петро :
УРАААААААА!!!!!!!
Клас, я в ауті!!
СУПЕР, що тут скажеш!
Емоції переповнюють.
Особливо порадувало www.marazm.org.ua

А тепер серйозно.
Хтось собі щось надрукував і видав, а ще й напевно і гроші за це узяв.
Окрім того що там "солянка" сторінок з різних журналів, той хто його створював мав на меті напевно тільки створення такого продукту і аж ніяк не якість створення. А цікаво, там, як у Загальному журналі робіт є вказівки щодо його заповнення, бо якось виникають запитання, на які потрібно відповісти (про дрібні нестиковки мови не веду), задам собі кілька:
1. на стор.1 є посилання на Генеральну проектну організацію. Для чого там вони, яка суть контролю з боку проектанта і де він там має підписуватися?
2. сорінка 2 - зважаючи на цілий список технічних наглядів, то такий журнал напевно веде хтось, чи може все ж відповідальна особа що зареєстрована в ДАБІ?
3. сторінки далі - копія із журналу авторського нагляду. Тут кілька запитань:
3.1. Хто робить запис, технагляд?
3.2. Чи підпишеться там виконавець?
3.3. Власник (замовник), а то хто такий?
Ці всі запитання є риторичними, адже автор журналу робив його не думаючи і вважаю, як і раніше говорив/писав - журнал технічного нагляду, якщо такий буде колись прийнятий нашою державою, він не буде потрібен нікому, окрім самого технічного нагляду, тому що він буде служити просто записником.

Дякую за надану інформацію.
Дуже порадувався і прикро визнавати що це хтось втілює в життя.
А якщо Вас заставляють його вести - то пропоную Вас письмово повідомити Замовника про те що в разі будь якої перевірки, то буде підстава накласти штрафи на усіх кого можна, адже ДИРА в бюджеті ОЙ ЯКА ВЕЛИЧЕЗНА.
А ще повідомте Замовника що у підрядника в договорі має бути пункт про те що відповідальна особа від Підрядника зобов'язана підписуватися під наданими зауваженнями, бо в іншому випадку то буде тільки Ваш "записничок".
Якщо потрібно зібрати аргументи проти ведення цього журналу, бо їх може бути досить достатня кількість - кажіть, готовий допомогти.

Удачі.
2
0
01 фев 2017 09:13
Ответить Цитировать
Алла Нижник :
Привіт всім!
Зіткнулися з ситуацією, коли на об'єкті багатоповерхового житлового комплексу є потреба у веденні такого журналу(журналу технагляда). Розробили схожу форму. Приватне будівництво. Є домовленість з Замовником, і підрядником, що вони теж будуть на записи реагувати. Побачимо, як буде по факту.
Додали сторінки для переліку актів проміжного приймання конструкції (є така потреба).
0
0
26 апр 2017 14:50
Ответить Цитировать
Петро :
Вітаю, не в сенсі привітання по типу поздороватися, а в сенсі вітання з подією.
Щиро бажаю успіху і сподіваюся що Ви читали усі коментарі по цій темі.
Будемо з нетерпінням чекати на результати.
0
0
26 апр 2017 15:56
Ответить Цитировать
Владимир :
Привіт всім!
Зіткнулися з ситуацією, коли на об'єкті багатоповерхового житлового комплексу є потреба у веденні такого журналу(журналу технагляда). Розробили схожу форму. Приватне будівництво. Є домовленість з Замовником, і підрядником, що вони теж будуть на записи реагувати. Побачимо, як буде по факту.
Додали сторінки для переліку актів проміжного приймання конструкції (є така потреба).

Никогда не было, и вот опять!
В. Черномырдин. (с).

Петро, з Вашого дозволу виложу Ваши наработки.
Мо кому будуть корисні.

Jyrnal_technagliady_narobotki.doc
0
0
26 апр 2017 22:22
Ответить Цитировать
Andre :
А що якщо ДАБІ вимагає журнал технічного нагляду? але офіційної форми журналу ніде немає. В ДБНах ніде інформації про цей журнал немає, постанова від 11 липня 2007 N 903 там тільки про порядок ведення авторського нагляду. Як відшити ДАБі в такій ситуації? Листом?
1
0
17 июл 2018 19:43
Ответить Цитировать
Владимир :
А що якщо ДАБІ вимагає журнал технічного нагляду? але офіційної форми журналу ніде немає. В ДБНах ніде інформації про цей журнал немає, постанова від 11 липня 2007 N 903 там тільки про порядок ведення авторського нагляду. Як відшити ДАБі в такій ситуації? Листом?

В Припису ссилки на нормативи дають. Якщо не дали, то Листом запитайте на якій норматив інспектор ДАБІ ссилається.
Може ГІЛЬДИЯ щось удумала та є журнал.
Усім цікаво щоб Ви виклали відповідь, або любий результат по темі.
0
0
19 июл 2018 09:29
Ответить Цитировать
Петро :
Доброго дня.
Підтримую Володимира - дійсно цікаво!
А ще дуже цікаво при яких обставинах ДАБІ це хоче, опишіть будь ласка ситуацію (перевірка, лист запит, просто проходили поряд, скарга чи щось інше)!
Наперед дякую від усіх учасників форуму за інформацію.
0
0
19 июл 2018 09:51
Ответить Цитировать
Шпак сегій :
В загальному журналі робіт є сторінки для записів контролюючих органів. Навіщо вести окремий журнал?
2
0
14 сен 2018 21:33
Ответить Цитировать
Анатолий :
Технадзор участник строительного процеса или контролирующий орган?Где технадзор должен делать записи в общем журнале работ?
0
0
17 сен 2018 20:13
Ответить Цитировать
Петро :
Технадзор участник строительного процеса или контролирующий орган?Где технадзор должен делать записи в общем журнале работ?
Доброго дня.

Для того що б відповісти на дане запитання - потрібно знати відповідь на одне єдине запитання:
- про які записи йдеться, що технагляд хоче писати???
Спочатку давайте пройдемо цей етап!
0
0
01 окт 2018 09:16
Ответить Цитировать
Анатолій :
1.Зауваження про якість БМР.2.Недоліки,які необхідно ліквідувати.
0
0
02 окт 2018 20:34
Ответить Цитировать
Петро :
1.Зауваження про якість БМР.2.Недоліки,які необхідно ліквідувати.
Доброго дня.
Розпочну із ситуації 2 Зауваження, в журналі в кінці, будь ласка, скільки завгодно і то є добре, що найменше залишається слід!!! Але залежить від їх ступеню та важкості (дивіться в цій же темі коментар мій від 26.08.2015р., особливо де кажу про ДАБІ). Я про те, що якщо підрядник "гнилий" - то так, і гноїти його треба по повній, якщо нормальний - то тоді власні "ричаги правління", такі як не півписання Актів, листи на керівництво, зауваження в самому тексті журналу, де підрядник записує дані щоденно.
А тепер ситуація 1. В принципі теж саме що і по 2, але це фігня на посному маслі, бо у Вас жодного журналу не вистачить, якщо підрядник "гнилий". Я про те що в такому випадку мав би бути якийсь папір, наприклад договір, де мав би вестися окремий журнал і в якому можна писати усю дурню, але ж повторюсь (як в коментарі від 26.08.2018р.): Замовнику то нічого особого не дасть, а от Вам, як технагляду - то було б супер. Але у всьому цьому є недолік, якщо Ви пишете, то хтось мавби прийняти це зауваження до усунення, а прораби, як правило, перші пару разів підписуються, ознайомлюються, потім через раз, а потім відмовляються (а тут причин відмовитися у них 1000000). Так що якщо в Договорі підряду буде коректно це діло прописано, як результат - успіх 50/50 (це моя особлива думка).
На все добре.
0
0
03 окт 2018 13:21
Ответить Цитировать
Петро :
ле ж повторюсь (як в коментарі від 26.08.2018р.)
Вибачаюсь відразу, там мав бути зазначений 2015рік
0
0
03 окт 2018 13:23
Ответить Цитировать