office@stroytehnadzor.com.ua stroytehnadzor.ua@gmail.com
Форум

Привлечение Заказчика к ответвенности через проверку ГАСКА, как верно составить жалобу?

Иван :
Киев промежуток между 12.2016-02.2017 фирма N1 взяла на подряд по договору фирму N2 для выполнения строительных работ. Договоры подписан. Работа выполнена в полном объеме. Заказчик (N1) подписал только часть актов выполненных работ и оплатил соответствующую актам часть денег. Далее ничего не подписывают мотивируя нежеланием подрядчика (N2) предоставить исполнительную документацию. Заказчик (N1) не предоставил ни одного паспорта на бетон, арматуру и т.д., не подписал ни одного акта на скрытые работы, не сделал ни одной записи в каком либо журнале работ (в том числе на объемы которые оплачены и закрыты актами вып. раб.) отказывается пускать подрядчика на площадку для выполнения геодезической съемки и не принимает существующий объем исполнительной документации!
Вопрос - возможно ли привлечь заказчика к ответственности за невыполнение законодательства в сфере "Містобудівної діяльності" и "Постанови кабінету міністрів про авторський та технічний нагляд під час будівництва об"єкта архітектури" написав жалобу в ГАСК, так как подрядчик (N1) считает что "нагляд не проводився" впринципе.
Кто прав кто виноват? Заранее спасибо!
0
0
07 авг 2017 15:11
Ответить Цитировать
Сергей :
я не пойму,в чем виноват заказчик,к тому что не допускает подрядчика к работе?
Все договорные споры решаются только в судебном порядке. С паспортами тоже не очень понятно,этот момент должен быть оговорен договором о подряде,если его нет,то паспорта и сертификаты это проблема подрядчика,заказчик в журналах работ ничего  не должен подписывать...
Прямая дорога в суд,ГАСК вам ничем тут не поможет
0
0
11 авг 2017 09:40
Ответить Цитировать
Петро :
Доброго дня.
Колеги, вибачте, може не вчасно включаюся в дану тему, але все ж зазначу дещо з вищевказаного.
Нісенітниця та й годі у всьому!
1. Якийсь акт на щось підписаний, а на щось ні (на які роботи, якої складності, про що взагалі йдеться?)
2. Якісь акти не оформлені, а журнали не заповнені (акти на приховані роботи заповнюються і підписуються по ходу виконання однієї роботи і перед наступною, а не через якийсь час)
3. Хтось когось не пускає кудись (щось не зовсім зрозуміло чим займалися геодези підрядників №1 та №2, та взагалі яка різниця зараз)
4. Про які паспорта та сертифікати йдеться які не надав Замовник (я так розумію Замовник надавав матеріали)
5. А про які гроші йдеться і на скільки вони критичні для обох сторін (в жодному разі нічого не рахую, просто вагу питання намагаюся зрозуміти)
6. Не ясно чи була та чи триває письмова переписка (це потрібно в майбутньому обом сторонам)

Особисто до толку я нічого не зрозумів, але спробую власну думку викласти коротко.

А. Якщо був належно оформлений дозвіл на виконання робіт або/чи зареєстрована декларація (Д1), то в такому випадку якщо підрядник звертається до ДАБІ (по вашому ГАСК) із заавою чи скаргою, в якій напише все що йому хочеться написати. АЛЕ підрядник має розуміти що ДАБІ перевірить не тільки Замовника, а й і Технагляда (який там нічого не підписував), Авторського нагляду (який теж мав щось підписувати), Підрядників №1 та №2 (які мали притримуватися закону та ДБН) і накаже усіх підряд. 
В такому разі вперед і з прапорами...
Загалом результат такого звернення більш-менш відомий, тобто перевірка:
- Порушення
- Припис
- Постанова
- Адмін стягнення (ой як боляче буде)
- Усунення недоліків
- Повторна перевірка (можлива)
- Ну і ще що небуть там "намалюється"

Б. Якщо дозволу чи декларації не було - тут цікавіше. 
!!! Вітаю, виявиться НЕЗАКОННЕМ БУДІВНИЦТВО !!!
Далі розвиток подій різний, залежить від складності та ваги порушення законів, але по "попі" дістанеться напевно усім - а от ступінь "набитої попи" на жаль передбачити не можу, вибачте занадто недосконало розуміюся в цьому

В. Давайте підемо в СУД! 
Але спочатку треба в суд заплатити трошки грошей на справу (називається судовий збір, а він там залежить від суми позову), далі підбір кууууууупи паперів, найняті юристи, і т.д.!
Так, не заперечую, можна і туди, але такі суди швидше за все тягнуться роками і там очікує: як Замовника так і Підрядників невеличкий сюрприз, а саме повноцінний аналіз питань А. та Б. (дивіться вище).
Далі оформилення всього правильно, звичайно за рішенням суду, як наслідок втрата часу і як результат може навіть кошти, на які претендує Підрядник, але після виплат штрафів, усунення недоліків т.д. і т.п.
Ще суди можна сказати що більше може постраждати Замовник (як відповідач), бо на період судової тяганини може бути і зупинка бізнесу, і заарештоване майно і т.д. Звичайно Замовник найме юридичну контору і направить зустрічний позов, а там те ж саме підрядника може чекати що й замовника як відповідача!

Хм, оце закрутив, яж сам собі дивуюся.

Так от.
Як по мені, самий вдалий варіант вирішення питання - то є переговори, досягнення спільної думки, тобто "компоміс".
Компроміс це - обидві сторони спору думають що виграли (набули вигоди), але реально програли (тобто втратили). В будь-якому випадку то краще, а ніж суди, ДАБІ, тощо!!!

Власне ось така моя думка.
Щиро бажаю удачі і вибір за?, я так розумію фірмами які страждають.

На все добре.
1
0
15 сен 2017 16:14
Ответить Цитировать