Но все это второстепенно. Главное действительно твои мозги, возможность, предвидеть брак, вовремя оказаться рядом и не допустить негативное развитие событий, что удается крайне редко.
И из собственного опыта говорю, что технадзору еще нужно быть технологом.
Так, погоджуюсь, що технагляд має бути ще й технологом. Хочу додати: бути технологом дуже важливо тоді, коли кошториси та й акти виконаних робіт виконані у АВК.
А окрім цього, то взагалі "СУПЕР", якщо технагляд був майстром та виконробом (за власним досвідом), адже якщо тоді намагався обійти технагляда, будучи виконробом - то сьогодні знаєш куди і коли йти та й дивитись. А про перевірку обсягів, це якщо на технагляда така функція покладена, то я взагалі мовчу, тут нинішніх прорабів можна рвати навпіл.
А щодо інструменту - то я додаю в обов'язковому порядку 1,2 чи 1,5 та 2-х метрові рівні (дуже бажано не дешеві і не китайські), без них нікуди, бо "отвес" далеко не завжди вирішує питання.
Якщо маєте питання з металом - дуже рекомендую мати такі речі (щуп для визначення товщини шва чи зазору, та щуп для визначення катету шва і діаметра деяких виробів), як у вкладенні на фото, а для перевірки гідроізоляції - крива заточена викрутка (на томуж фото).
Тепер - фотоапарат (гарний оптичний зум - не менше 12х), то я без нього нікуди. Він: і записник, і доказ, і архів (що важливо візуальний). Дуже ціную цю позицію, хоча це і не інструмент. Думаю тут заперечень не буде.